Cursus overzicht

Welkom in het cursus overzicht van Hondensport vereniging Willen is Kunnen. Hieronder staan de type cursussen welke wij geven.

Basis Cursus

Als u geen puppy cursus doorlopen heeft en uw hond geen pup meer is komt u in aanmerking voor de basiscursus.

De basiscursus bestaat uit 15 lessen, tijdens deze lessen leert u het baas hond contact nog meer te versterken door middel van spelen en apporteren, netjes meelopen, zit en blijf en de af en blijf.

Puppy Cursus

We geven het hele jaar doorlopend puppencursussen die bestaan uit 10 lessen met elke week iets nieuws. U bent zelf volop in beweging met uw hond en wordt er gewerkt aan een goede baas/hond relatie.

We trainen op een positieve manier met gebruik van een speeltje of brokje gaan we de hond iets aanleren. De eerste les krijgt u een leuk starters pakketje.

Rally-O

Rally-O is een vrij onbekende hondensport in Nederland. Het is een combinatie van gehoorzaamheid en een heel klein beetje behendigheid. Je loopt namelijk samen met je hond een parcours waarin je gehoorzaamheidsoefeningen doet.

Kidz & Dogs

Ben je tussen de 8 en 17 jaar oud en heb je een hond die minimaal de basiscursus heeft gehaald? (Mag ook de hond van de buren, je oom of andere bekenden zijn)

Gehoorzaamheidscursus

Nadat u met uw hond de puppentraining in combinatie met jonge hondencursus of basiscursus heeft afgerond kunt u verder met de gehoorzaamheid cursus A .

G&G Recreanten

G&G Recreanten is een leuke cursus voor een ieder die op een recreatieve manier lekker met zijn hond bezig wil zijn.

Cursus FCI Obedience

Na de B-cursus met goed gevolg te hebben afgesloten kan men inschrijven voor FCI Obedience volgens richtlijnen van Raad van Beheer.

Agility (Behendigheid)

Agility is een sport tussen jou en je hond. Dit houdt in dat de hond binnen een bepaalde tijdslimiet een parcours moet afleggen waarin hij meerder hindernissen dient te nemen, zoals het springen over een horde, lopen over een kattenloop, zigzaggen door paaltjes en het door een tunnel kruipen.

Flyball

Flyball is een echte hondensport. Het bestaat uit 4 hindernissen, een ballenapparaat, een balgekke hond en een enthousiaste baas. De hond wordt geleerd om zo snel mogelijk via de 4 hindernissen naar het apparaat te gaan, het apparaat te bedienen zodat de bal te voorschijn komt en daarna weer terug via de hindernissen naar de baas terug te rennen.