Cursus overzicht

Onze cursussen zijn allemaal weer in de week van  14 september 2020 van start gegaan.

Er zijn nog een paar cursussen waar misschien nog een plaatsje is.
wilt u nog inschrijven? stuur een mail naar info@hsvwik.com

Puppy Cursus

(bij aanvang cursus mag de pup niet ouder zijn dan 16 weken)

We geven het hele jaar doorlopend puppencursussen. Leer elke week iets nieuws. U leert samenwerken met  uw hond en wordt er gewerkt aan een goede baas/hond relatie.
We trainen op een positieve manier met gebruik van een speeltje en/of brokje.
De eerste les krijgt u een leuk starters pakketje.

Jonge Basis Cursus

Als u de puppy cursus doorlopen heeft kunt u naar de volgende cursus, de “Jonge Basis cursus”
Ook als uw hond ouder is dan 16 weken maar jonger is dan 1 jaar en dus niet in de puppencursus mee kan doen kunt U in de Jonge Basis cursus inschrijven.

De basiscursus bestaat uit lessen, waarbij u leert het baas hond contact nog meer te versterken door middel van spelen en apporteren, netjes meelopen, zit en blijf en de af en blijf.

Basis Cursus

Als u geen puppy cursus doorlopen heeft en uw hond is ouder dan 1 jaar is komt u in aanmerking voor de basiscursus.

De basiscursus bestaat uit lessen, waarbij u leert het baas hond contact nog meer te versterken door middel van spelen en apporteren, netjes meelopen, zit en blijf en de af en blijf.

Gehoorzaamheidscursus

Nadat u met uw hond de puppentraining in combinatie met jonge hondencursus of basiscursus heeft afgerond kunt u verder met de gehoorzaamheid cursus A gevolgd door B en C.

Cursus FCI Obedience

Na de C-cursus met goed gevolg te hebben afgesloten kan men inschrijven voor FCI Obedience volgens richtlijnen van Raad van Beheer.

Rally-O

Een hele leuke combinatie van niet al te strenge gehoorzaamheid en een heel klein beetje behendigheid, en heel veel plezier.
Ook geschikt voor onze senioren viervoeters.

Agility (Behendigheid)

Agility is een sport tussen jou en je hond. Dit houdt in dat de hond binnen een bepaalde tijdslimiet een parcours moet afleggen waarin hij meerdere hindernissen dient te nemen, zoals het springen over een horde, lopen over een kattenloop, zigzaggen door paaltjes en het door een tunnel kruipen.

Flyball

Flyball is een echte hondensport. Het bestaat uit 4 hindernissen, een ballenapparaat, een balgekke hond en een enthousiaste baas. De hond wordt geleerd om zo snel mogelijk via de 4 hindernissen naar het apparaat te gaan, het apparaat te bedienen zodat de bal te voorschijn komt en daarna weer terug via de hindernissen naar de baas terug te rennen.