Gehoorzaamheidscursus

Nadat u met uw hond de puppentraining in combinatie met jonge hondencursus of basiscursus heeft afgerond kunt u verder met de gehoorzaamheid cursus A .

Gehoorzaamheid cursus A
In de gehoorzaamheid cursus A worden de aangeleerde onderdelen verder verfijnd. Als basis geldt ook hierbij weer dat het contact met u en de hond centraal staat. Het wandelen zonder trekken wordt uitgebreid met de oefening volgen. U gaat met uw hond werken aan de blijf oefeningen, zodat deze los gedaan kunnen worden. De tijd dat uw hond de aangewezen plaats houdt wordt opgebouwd. Het hierkomen, apporteren, staan, betasten, gebit tonen en het voor-achterlangs (om de groep honden heenlopen) wordt verder uitgebreid. Naast de basisoefeningen zal uw instructeur ook nog wat andere activiteiten in de les verwerken.

De gehoorzaamheid cursus A wordt afgesloten met een examen. Om het examen te halen en door te stromen naar de gehoorzaamheid cursus B dient u, samen met uw hond, minimaal 75 punten te behalen en de verplichte onderdelen goed te hebben afgelegd.

Gehoorzaamheid cursus B
De gehoorzaamheid cursus B is een cursus waarin de nadruk meer komt te liggen op hondensport. Het is de basis om door te stromen naar de GG-beginners. Er wordt van de combinatie verwacht dat er los getraind kan worden.

Het volgen, de blijfoefeningen, voor-achterlangs, staan, betasten en gebit tonen alles wordt verder geperfectioneerd en verder opgebouwd. Er komt ook een geheel nieuwe oefening bij; het sturen naar de riem. Deze oefening bestaat uit een aantal al bekende oefeningen; het blijven liggen, voorkomen en aan de voet gaan. Daar komt bij dat we de hond gaan leren om weer terug te gaan naar zijn riem die in het vak is achtergebleven. Het apporteren, wat tot nu toe aan de lijn gebeurde, zal nu zo worden opgebouwd dat u samen met de hond deze oefening los kan gaan doen.

Ook deze gehoorzaamheid cursus B wordt weer afgesloten met een examen.