Over ons

Over HSV WIK

Over ons

Op 25 februari 1981 namen een aantal honden liefhebbers het initiatief tot de oprichting van hondensportvereniging Willen is Kunnen. Ze wilden in die tijd een moderne trainingsmethode toepassen.
De hondensportvereniging Willen IKunnen ging van start met 4 instructeurs en 56 leden. Na een jaar was het ledenaantal uitgegroeid tot 230 leden.

Het eerste terrein bestond uit een klein fabrieksterrein, later mocht de vereniging gebruik maken van het parkeerterrein van de Honigfabriek in Koog a/d Zaan. Onze kantine bestond uit een bestelbus waar vanuit de klep koffie werd geschonken.

In 1992 moesten we het trainingsterrein verlaten en heeft het toenmalige bestuur en leden veel energie gestoken in het verkrijgen van het huidige hondensport terrein op het Kuilpad.
De bestelbus was inmiddels vervangen voor een bouwkeet maar de vereniging was toe aan een echt clubgebouw. In 1996 ging de eerste paal de grond in van ons huidige clubgebouw De Pup.
Voordelen van een clubgebouw is dat mensen voor of na de les even gezellig in de kantine nog iets kunnen eten of drinken en zo meer binding krijgen met de vereniging en de medecursisten. Natuurlijk worden hier onze gezellige afsluitavonden gehouden met o.a. de prijs uitreiking voor de beste combinatie van de groep.

In eerste instantie gaf Hondensportvereniging Willen is Kunnen alleen gehoorzaamheids- en puppy cursussen. Later is daar ook Gedrag & Gehoorzaamheid Sport, Flyball, Behendigheid en Doggy Dance aan toegevoegd.

Momenteel heeft hondensportvereniging Willen is Kunnen rond de 450 leden en 10 instructeurs.
De club wordt gedragen door vrijwilligers; de mensen van het secretariaat, achter de bar, de evenementencommisie, de redactie, de opleidingscommisie en onze gecertificeerde instructeurs. Deze mensen zetten zich vol enthousiasme in en vaak op meerdere vlakken.
Dankzij onze vrijwilligers is HSV WIK dan ook een sterke en professionele hondensportvereniging.

Wij hopen u te zien bij HSV WIK!